מה תפקידן של מרפאות בריאות הנפש?

תוכן עניינים

התחום של רפואת הנפש עלה מדרגה בשנים האחרונות וכבר לא מדובר בנושאים שאסור להזכיר אותם או לדבר עליהם בקול רם. בעיות נפשיות יכולות לתקוף כל אדם, בכל גיל ובכל מצב אישי ואין סיבה להסתיר אותן. יתרה מכך – יש הערכה רבה כלפי מי שבאמת צועד קדימה ומודה בפה מלא שהוא חווה תסמינים או תופעות של בעיות נפשיות, אך לא מזניח אותם ופונה לקבלת עזרה. מספיק אדם אחד כזה שייחשף וייתן כוח להרבה אנשים שעדיין מסתירים במחשכים את הבעיות שלהם ונמנעים מלטפל בהן. כיום אפשר למצוא בכל עיר או יישוב מרפאות בריאות הנפש. יש בהן אנשי מקצוע מעולים ומנוסים, אשר יכולים לטפל בכל תסמין או בעיה ולהפוך את חייו של מי שחווה את התסמינים להרבה יותר קלים, פשוטים ונעימים. הגישה הכללית היא שלאף אדם לא מגיע לחיות תוך כדי הסתרה של מצבו האישי ולכן החשיפה חשובה הן עבורו והן עבור הסובבים אותו.

מרפאות בריאות הנפש

מתי פונים למרפאות בריאות הנפש?

מרפאות אלה פועלות ברחבי הקהילה הן מטעם קופות החולים והן באופן פרטי דרך פוליסות ביטוח כאלה ואחרות (או בתשלום מלא של הפונה). אפשר להיפגש שם עם אנשי מקצוע הקשורים לנושאים ותחומים שונים, לקבל טיפול רגשי, ייעוץ ולהבין איך יהיה הכי נכון ומתאים לטפל בכל עניין או בעיה שמתעוררים.
יהיו שם גם אנשי מקצוע מעולם בריאות הנפש לילדים, שכן גם הם לא חסינים מבעיות נפשיות כאלה ואחרות. בשל כך, חשוב לוודא שמקבלים ייעוץ מקצועי ברמה גבוהה לפני שמקבלים את ההחלטה אודות טיפולים כאלה ואחרים. תמיד אפשר וכדאי לקבל גם חוות דעת נוספות וכך לוודא שכיוון הטיפול המומלץ מתאים ונכון עבור המטופל.
נוסף על כל זאת, כדאי לשקול את הרפואה המשלימה – למשל, את עזרתם ושירותיהם של מטפלים ברפואה סינית. ייתכן כי שילובו של טיפול שכזה בכל מכלול הטיפולים יסייע אף הוא.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: