קנאביס למחלות נפשיות

תוכן עניינים

המאבק המובהק במגמת הלגליזציה של מריחואנה, רפואית או למטרות אחרות, צפויה להימשך עוד עשרות שנים. חקיקת המוסר בארץ תמיד הייתה עמוסה. כפי שניתן לראות, גם אם מריחואנה חוקית בחלק מהמדינות, הממשלה עדיין צפויה להתערב באופן השימוש המותר בקנאביס. לדוגמא במקרה של קנאביס למחלות נפשיות ואופן השימוש בו כיום.

חשיבות התרכובת במינונים הנכונים

בהתחשב בצורך החיוני של שימוש בקנאביס רפואי, במיוחד להקלת תסמיני מחלות נפשיות, חשוב להבין את מאפייני השימוש ההולם, וחשוב לא פחות לדעת איך להשתמש באפשרויות השונות של גריסת תערובות קנאביס, על מנת להפיק את מרב היתרונות של קנאביס רפואי לשיפור מצבים נפשיים. יש להיזהר משימוש לא נכון שעלול לגרום להחרפת התסמינים של מחלת הנפש והתדרדרות המצב הנפשי של המטופל.

 אינדיקה לעומת סאטיבה

חשוב להבין את ההבדלים בין שני החומרים. אינדיקה מגיעה עם תופעות לוואי של ישנוניות; לחומר זה יש גוף גבוה, והוא טוב לטיפול בחרדה וקשיי שינה.

סאטיבה מרגיעה רגשות סוערים, מעודדת יצירתיות ומשפרת את התפקוד המוחי. חומר זה מעורר את הדמיון ופועל באופן ממריץ ישירות לאחר העישון, עם ערנות גם קרוב לשעת השינה.

 הימנעות משימוש בבאנגים

ההמלצה של רופאים שרושמים למטופלים שסובלים ממצבים נפשיים מריחואנה רפואית, היא להשתמש בניירות גלגול איכותיים ולא בבאנגים. כמובן שכל מקרה לגופו וההמלצה תמיד תהיה זו שמתאימה למטופל.

המטרה היא למנוע התמכרות לניקוטין בשל הצורך להשתמש בכמויות גדולות יותר של טבק בבאנגים, בהשוואה לכמויות הקטנות בנייר גלגול. באנגים גם פוגעים באיכות הזנים הבריאים שקיימים היום בשוק.

הכרת הציוד

חלק מהאנשים עם מצבים נפשיים, שקיבלו מרשמים לשימוש בקנאביס רפואי, מקבלים הנחיות להשתמש במכשירי אידוי, שמבטלים את הריח העז ואת שאיפת העשן. צורת שימוש זו מתאימה למי שלא עישן מעולם ולא מסוגל לשאוף את עשן הסיגריות.

שיפור מצב הרוח

קנאביס רפואי למחלות נפשיות משפר את מצב הרוח, מגביר את התיאבון ומעורר את העניין בחיים ובתחביבים. ההשפעה העיקרית של קנאביס היא שיפור ההנאה החושית מכל מה שמסביב, לכן מומלץ להשתמש בחומר בתבונה ורק תחת פיקוח רפואי, כדי לשפר מצבים נפשיים מתמשכים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: