גריסת תערובות קנאביס וצמחים – הנחיות והמלצות

תוכן עניינים

אחד השלבים הראשונים הקלאסיים של שימוש בתערובות קנאביס וצמחים, הוא גריסתם. לשם מה זה נחוץ? כיצד עושים זאת? ומה עוד מעניין וכדאי לדעת בנושא זה?

 

לשם מה זה נחוץ?

גריסת תערובות קנאביס וצמחים נחוצה, בכדי להשיג כמה מטרות:

  • בעירה קלה – הגריסה מקלה על התערובת להידלק ולבעור באופן רצוף.
  • בעירה אחידה – גריסה באמצעות מכשירי גריסה איכותיים, תביא ליצירת חומר דק במרקם אחיד. הדבר מסייע לבעירה אחידה.
  • מיצוי החומר – פירור החומר לחתיכות קטנות, מגדיל את כמות האוויר שתוכל לעבור דרכו. בכך, הגריסה מאפשרת למצות את השימוש בו.
  • איסוף הקיף – בגריינדרים איכותיים, ישנו חלק תחתון אשר מיועד לאיסוף אבקת הקיף. זה הוא עוד היבט, של מיצוי כמות החומר הזמינה.

 

כיצד עושים זאת?

גריסת תערובות קנאביס וצמחים מתבצעת באמצעות מכשירים ייעודיים, אשר מכונים מקססות, גורסים או גריינדרים. פעולתם הבסיסית פשוטה: הכנסת התערובת למכשיר וגריסתו באמצעות סיבוב. במכשיר ישנו אוסף של "שיניים" חזקות, אשר מבצעות את פעולת הגריסה. בחלק מהדגמים ניתן לצפות בתהליך תוך כדי התרחשותו, תודות לכך שהחלק העליון של המקססה הוא שקוף.

מכשירי הגריסה מגיעים במגוון רחב של סוגים, דוגמת גריינדר sharpstone. ניתן למצוא דגמים קטנים וקומפקטיים במיוחד, לשם הניידות או דגמים יותר גדולים במידה ותעדיפו. החומרים שאופייניים להם כוללים בעיקר מתכת, אך יש גם דגמי פלסטיק ואפילו עץ. הדגש על מתכת ובעיקר אלומיניום, נובע מכך שזה הוא כנראה החומר המתאים ביותר למשימה וגם לעמידות לאורך זמן. הוא לא מחליד, משקלו קל יחסית והוא גם קל לניקוי. אם מטפלים במכשיר כזה היטב (והתחזוקה שדרושה היא פשוטה ומעטה ביותר), גריינדר אלומיניום יחזיק מעמד לשנים רבות.

 

מה שמים בתערובת?

מה שתשימו בתערובת או תרכשו מעורבב מראש, תלוי כמובן בטעמכם האישי. יש כאן מגוון אפשרויות רחב למדי למעשה. טבק למשל הוא רכיב אופייני, אך מי שהניקוטין (הממכר) מפריע לו, יכול למצוא לא מעט תחליפים לכך. עלים של צמחים שונים, הם רכיב בסיסי בתערובות. עם זאת, יש תערובות אשר מוסיפים להן מעין חומרי טעם וריח מיוחדים שמכונים טרפנים (Terpenes). הטרפנים הם לא עלים רגילים, אלא סוג של מולקולה אורגאנית. הצמחים נבחרים לשילוב בתערובת, על פי אפקטים שונים שהם מספקים. לדוגמה: לשם יצירת בעירה אחידה ואיטית, ניתן להשתמש בעלים מצמח הפטל. מהיבט הניחוח של התערובת, שגם הוא חשוב, ניתן להוסיף צמחים כגון צמח הדמיאנה (damiana).

 

עוד כמה נקודות מעניינות

אם כבר מדברים על גריסת תערובות קנאביס וצמחים לטובת עישון צמחי מרפא, מעניין וחשוב לדעת ש:

  • אפשרי, אבל לא מומלץ – השיטות ה"עתיקות" לגריסה, כוללות גריסה בין האצבעות ושימוש במספריים. שיטות אלה אמנם "עובדות" כאשר אין פתרון טוב יותר, אבל איכותן נמוכה. כמו כן, התהליך לא יהיה נקי, מסודר ומהיר, כמו גריסת תערובות קנאביס וצמחים באמצעות גריינדר.
  • מספר החלקים – לגריינדרים יש כמה סוגי מבנה קבועים. במבט על, ניתן לחלק אותם לפי מספר החלקים שלהם, אשר נע לרוב בין שניים לבין ארבעה. המכשירים היותר משוכללים, הם אלה שיש להם יותר חלקים.
  • איך מסובבים – סיבוב מנגנון הגריסה מבוצע לרוב באופן ידני וישנם גם דגמים עם "מנואלה", אשר מקלה על ביצוע פעולה זו. כמו כן, ישנם דגמי גריינדרים אשר מבוססים על מנגנון גריסה חשמלי.
  • מגוון עיצובים – גריינדרים מגיעים בעיצובים רבים, כולל צבעים שונים מהם תוכלו לבחור, על פי טעמכם.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: