הוא מתעצבן מכל דבר, קם בכל בוקר עם מצבי רוח לרוב בוכה בצרחות, מתקשה לדבר ולהסביר מה מפריע לו… מכירים את התסריט הזה? יכול להיות שהילד שלכם רגיש יותר בהשוואה לאחרים וזה לגמרי בסדר. בואו לא נשכח. כל אחד ואחת מאיתנו הוא אדם שונה. שונה מהאחר. חלקנו רגישים יותר וגם חשוב לדעת כי רגישות יתר בילדים היא מצב נפוץ מאוד. חלקנו פחות יצירתיים וחלקנו יותר, חלקנו טובים במתמטיקה ואחרים מוזיקה זה הקטע שלהם, כל אחד יחיד ומיוחד. אז מה בכל זאת אפשר וכדאי לעשות?
הימנעו מתיוגים
הדבר האחרון שאתם רוצים לעשות הוא לתייג את הילד שלכם ולקבוע שהוא רגיש מדי, בכיין מדי, עצבני מדי או כל שם תואר אחר. להיפך. אתם רוצים להימנע משמות ולתת לרגש שם. כמובן שחשוב להבין כי אין קשר בין רגישות יתר לבין חוסר ביטחון עצמי, ההיפך הוא הנכון, דרך הרגש אפשר לחזק את הילדים ולתת להם להביא את עצמם לידי ביטוי. במצב שבו הילד שלכם נמצא בסוג של סערת רגשות, הוא מתלהב, נפגע, נעלב, עצבני, עצוב או כל דבר אחר, חשוב להבין ולזהות האם זה הזמן לגשת אליו או שצריך לתת לו את הזמן שלו.
שיקוף הוא שם המשחק של רגישות יתר בילדים
בטיימינג הנכון, כדאי לגשת, לרדת לילד לגובה העיניים שלו ולשקף לו את מה שאתם רואים. ”אני רואה שאתה מאוד נסער“ מה אתה חושב שיכול לעזור לך?“, ”אני רואה שפגעתי בך, תרצה שנדבר רגע“? ברגע שאתם נותנים לרגש את המקום שלו, אתם מאפשרים לילד להבין שזה לגמרי בסדר והרגש מקבל את המקום שלו. יש המון דברים שיכולים לעזור כמו למשל תרגילים שאפשר לעשות בבית הקשורים לעולם היצירה והאומנות, סיפורים הקשורים לרגשות ועוד.