רופא עיניים או אופטומטריס? כך תדעו מה מתאים לכם

תוכן עניינים

אנשים רבים מתבלבלים ולא בטוחים האם הם צריכים לפנות לבדיקה מקצועית אצל רופא עיניים או אופטומטריס. הרי שני בעלי המקצוע הללו מתמחים באבחון ליקויים במערכת הרראייה ויש גם לא מעט נושאים משיקים ביניהם. בנוסף, לא פעם הם גם עובדים בשיתוף פעולה. השאלה היא איך יודעים למי לפנות? אז בואו נעשה קצת סדר. אופטומוטריה שייכת לעולם הפרא-רפואה. אופטומטריסטים מוסמכים לטפל בבעיות וליקויים במערכת הראייה שלא מחייבים התערבות חודרנית. לעומת זאת, רופאי עיניים סיימו בית ספר לרפואה ועברו התמחות בעיניים. תפקידו של רופא עיניים הוא לאבחן ולהתאים טיפול למחלות בעיניים והוא גם מוסמך לבצע ניתוחים ולרשום תרופות.

 

במצבים רבים יפנה האופטומטריסט את המטופל לרופא עיניים

אופטומטריסטים פעמים רבות מקשרים בין המטופל לבין רופא העיניים. בעוד האופטומטריסט יכול לתת מענה לכל מה שקשור לבעיות בתפקוד של הראייה, הרופא מבצע בדיקות יותר מעמיקות ויכול לאתר בעיות חמורות יותר ומחלות הפוגעות למשל ברקמות, עצב הראייה ועוד. לעתים הקשר הוא הפוך, כלומר לעתים הרופאים מאבחנים מחלה או בעיה מסוימת ולהשלמת הטיפול הם מפנים את המטופל לאופטומטריסט. בנוסף, אופטומטריסטים מתאימים לפציינטים אביזרי ראייה כמו משקפיים, טלסקופים מיוחדים לכבדי ראייה, עדשות מגע, משקפיים מיוחדות לקריאה ועוד. אפשר לומר ששני בעלי המקצוע הללו, רופא עיניים או אופטומטריס, משלימים זה את עבודתו של זה.

מה לגבי בדיקת עיניים לילדים?

ההמלצה היא לבצע בדיקת עיניים כבר מגיל 6 חודשים ועד גיל 6, בעדיפות לפני הכניסה לכתה א‘. בשונה מאופטומטריסטים, רופאי עיניים מבצעים את הבדיקה באמצעות טיפות המרחיבות את האישונים וכך הם יכולים לאבחן ליקויי ראייה סמויים. אחרי שהרופא מוודא כי אין בעיה פתולוגית או מחלה ניתן לעבור לבדיקה המבוססת על התשובות של המטופל.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: