ראומטולוג ילדים מוביל – לשים סוף לכאב

תוכן עניינים

לעיתים, עקב מחלות שונות, אנו זקוקים לייעוץ או טיפול של רופא ילדים מקצועי בתחום מסוים, כגון ראומטולוג ילדים. כאן מתחיל חיפוש אחר רופא מתאים לסוג המחלה ממנה סובל הילד שלנו.
כאשר אנו מחפשים ראומטולוג ילדים שמתמחה במחלה ממנה סובל הילד שלנו יש לקחת בחשבון מספר דברים. הראשון הוא שתחום הראומטולוגיה הינו תחום נרחב ולכן כדאי לבחון את ההתמחות הספציפית של הראומטולוג באותה מחלה. ייתכן כי לראומטולוג אחד יהיה יותר ניסיון בטיפול במחלה מסוימת מאשר לראומטולוג אחר וזהו דבר שיש לבחון היטב. ישנם מקרים בהם ניתן לגשת שראומטולוג רק לצורך הפניה לבדיקות ובשלבים מאוחרים יותר – לבצע בדיקה מקיפה יותר ולעבור לרופא אחר. שנית, כדאי גם לבדוק איזה רופא מומחה עובד עם קופת החולים בה אנו חברים, שכן לקופות החולים יש הסדרים עם רופאים מומחים מסוימים. כך הקופה תשתתף בעלות הביקור אצל המומחה.

ניתן לבחור ראומטולוג ילדים על ידי התייעצות עם אנשים שאתם מכירים, לברר מול קופת החולים איזה רופאים עובדים איתה, או אפילו לעשות בירור מקיף באמצעות גלישה ברשת האינטרנט. בתהליך הבחירה יש לקחת בחשבון קריטריונים חשובים, כמו זמינות הרופא אל מול הידע והניסיון של הרופא. כבר בביקור הראשון תוכלו לדעת האם יש חיבור וכימיה כדי להמשיך הלאה את הטיפול.

מחלות ילדים בתחום הראומטולוגיה

תחום הראומטולוגיה הינו תחום רפואי נרחב מאוד בילדים והוא עוסק במחלות ותסמונות הקשורות במפרקים, רקמות רכות, רקמות חיבוריות ועוד. המקור של אותן מחלות נמצא ככלל בבעיה במערכת החיסון של הגוף, שכן אלו הן מחלות אוטואימוניות בהן הגוף למעשה תוקף את עצמו.
במקרים רבים, לאחר האבחון ישלח הראומטולוג את המטופל לטיפולים שונים. בדרך כלל, הטיפולים רק יקלו מעט על התסמינים של המחלה, כאשר במקרים אחרים המחלה רק תהיה תחת מעקב של הרופא המטפל.

לעיתים, המחלה עוברת מעצמה לאחר גיל מסוים, דבר שמשתנה מעט בין מחלה ראומטולוגית אחת לשנייה.
בין המחלות הראומטולוגיות הנפוצות בקרב ילדים ניתן למצוא את תסמונת pfapa, שבמסגרתה סובל הילד מתסמינים שונים הכוללים חום גבוה, כאבי שרירים, כאבי גרון, אפטות בחלל הפה ועוד. התסמונת חוזרת על עצמה באינטרוולים של בין ארבעה לשמונה שבועות והטיפול בתסמונת הוא באמצעות סטרואידים שמקלים על התסמינים ומרווחים את הזמן שבין הופעת המקרים. מחלות נוספות בתחום זה הן זאבת, דלקות שרירים של גיל הילדות, דלקות כלי דם ועוד.

ראומטולוג ילדים

יש לפנות לראומטולוג ילדים כאשר…

יש כמה סימנים עיקריים המעידים על כך כי מומלץ לפנות לראומטולוג ילדים: נוקשות בוקר במפרקים ו/או קושי בהזזתם, כאבים חזקים, מוגבלות בתנועה של מפרק אחד או יותר, רגישות במפרקים, אדמומיות ו/או נפיחות, צליעה, חום שלא יורד, אדמומיות בעיניים, עייפות יתר ועוד. דעו כי לעיתים תגיעו קודם כל לרופא משפחה ורק אחר כך תקבלו הפניה לרופא מומחה.

איך מטפלים במחלות מתחום הראומטולוגיה?

טרם יאבחן הראומטולוג את סוג המחלה ממנה הילד סובל, יהיה עליו לעבור מספר בדיקות, כגון דגימות דם, טכניקות הדמיה, צילומים מסוג MRI, צילומי רנטגן, בדיקות שתן וכדומה. לא רק שהבדיקות הללו עוזרות למומחה לקבוע באופן ספציפי את המחלה, הן גם תורמות לשלילתן של מחלות אחרות.
לאחר האבחנה, יוכל המומחה לקבוע תוכנית טיפול. ברוב המקרים מדובר בטיפול המשלב מתן תרופות, ביצוע פעילות גופנית מתונה בהתאם ליכולות הפיסיות של הילד וטיפולי פיזיותרפיה. נוסף על כך, ניתן לשלב טיפול מתחום רפואה אלטרנטיבית בתוכנית הטיפול, כגון הטיפולים אותם מציעים מטפלים ברפואה סינית. ייתכן כי פרחי באך, דיקור, או טיפול אחר מכלל הרפואה המשלימה, יסייע בהקלה על הסימפטומים. לכן, כדאי לנסות.
חשוב להבין כי מחלות מהסוג הזה משפיעות באופן שונה על כל מטופל. למשל, יש מקרים בהם ניתן לשלוט בסימפטומים ויש מקרים שפחות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: