עוויתות בפנים – המלצות לשיטות טיפול שונות

תוכן עניינים

עוויתות בפנים המכונים גם טיקים, הם למעשה תנועות לא רצוניות שיכולות להיווצר הן אצל ילדים בגילאים צעירים והן אצל מבוגרים. נמצא קשר ישיר בין לחץ וחרדה לבין הופעה של עוויתות בפנים וכי מי שנוטה לפתח מתחים נפשיים חשוף לתופעה יותר. אנשים רבים נוטים לבלבל בין מחלת הפרקינסון לבין טיקים, אך כאן מדובר בתנועה קצרה ולא בתנועה קטועה שממשיכה.

 

שיטות טיפול לעוויתות בפנים

לפני שבוחרים תכנית טיפול מתאימה, כדאי להגיע לאבחון מקצועי ולעשות הבחנה בין תסמונת טורט שמשלבת כמה סוגים של עוויתות, בקבוצות שרירים שונים, שילוב בין טיקים תנועתיים לקוליים שמופיעים בתדירות גבוהה ולמשך תקופה ארוכה לבין טיקים זמניים. קיימות כמה שיטות טיפול מוצלחות, כאשר את השיטה כדאי לבחור בעזרת מומחה מהתחום, מצבו הפיזי והנפשי של המטופל, גילו, חומרת הטיקים ומאפיינים נוספים.

  • טיפול שמרני – הכוונה כאן היא בעצם להימנע מטיפול כזה או אחר. טיפול זה מתאים במצבים בהם הטיקים לא חמורים ולא פוגעים באיכות ושגרת החיים של המטופל. לפעמים מדובר פשוט במצב שהוא חולף, בעיקר אצל ילדים ועם הזמן הם נעלמים כלא היו.
  • טיפול נפשי – נמצא קשר ישיר בין מצב נפשי רעוע לבין עוויתות ולכן טיפולים מסוג CBT – טיפול קוגנטיבי התנהגותי, טיפול HRT- היפוך בהרגלים ו- ERP חשיפה ומניעה של תגובה, מסייעים בהקלה הן על מצבו הנפשי של המטופל והן על חומר ועוצמת הטיקים.
  • טיפולים תרופתיים- יש כל מיני סוגים של תרופות כמו חוסמי דופמין, תרופות מסוג אלפא 2, תרופות מקבוצת בנזודיאזפינים המסייעים בהקלה.

 

ניתן גם לטפל בתופעה באמצעות טיפולים מתחום הרפואה המשלימה כמו דיקור הלקוח מעולם הרפואה הסינית המסורתית, שימוש בצמחי מרפא מסוימים, טיפול בפרחי באך, ביצוע פעילות גופנית ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: