סטרס ומערכת העיכול – האם יש קשר ביניהם?

תוכן עניינים

אם אתם סובלים מכאבי בטן חוזרים, היציאות שלכם לא מסודרות, הבטן נפוחה ובכל זאת, כל הבדיקות אליהן הרופא שלח אתכם תקינות, יכול מאוד להיות שאתם סובלים מבעיה הנקראית תסמונת המעי הרגיז. עוד ועוד מחקרים מעידים כי קיים קשר ישיר בין הגוף הפיזי לנפש ולכן מסתבר שגם מצבים נפשיים כמו מתח, לחץ או התרגשות משפיעים על מערכת העיכול. אז התשובה לשאלה האם יש קשר בין סטרס ומערכת העיכול היא כן, בהחלט כן.

 

אהאם הגוף מקשר בין סטרס ומערכת העיכול?

התרגשות יתרה, מצבי לחץ קיצוניים, מצבי רוח וכדומה משפיעים על תהליך ההפרשה של מיצי קיבה. נמצא כי טיפול באומנויות למשל, בעיקר אצל ילדים שיפר באופן ניכר את חוסר האיזון שנוצר במערכת העיכול כתוצאה מאותו סטרס מוגבר וגם כך לגבי טיפול באמצעות בעלי חיים. מה שבעצם קורה הוא שמערכת העצבים של מערכת העיכול קשורה ומתקשרת עם מערכת העצבים המרכזית של הגוף – המוח וזה באמצעות מסלול המכונה ציר מוח מעיים. כל המידע בין המוח למערכת העיכול שלנו עובר ולמעשה קובע איך הגוף שלנו יתפקד.

 

במצב של לחץ או סכנה, המוח מנסה לשרוד ומדובר בעצם בסוג של מערכת מנגנון בסיסית להישרדות, של כל יצור שקיים בעולם הזה. במצב כזה הדם זורם לרגליים, לידיים אבל הוא לא מגיע למערכת העיכול ואז הפרשת המיצים יורדת ותהליך העיכול חווה סוג של חוסר איזון.

מה יכול לעזור?

כל מה שיוריד מכם סטרס. כאמור, טיפולים ייחודיים מותאמים אישית כמו טיפול באומנויות, טיפול עם חיות, טיפול במים, טיפול בפרחי באך, פעילות גופנית, תרגול נשימות, מדיטציה, יוגה – כל אלה יכולים להוריד את הסטרס ולשפר את פעילותה של מערכת העיכול והמעיים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: