מטפלים ברפואה סינית – מכלול של בריאות

תוכן עניינים

אנשים רבים שואלים את עצמם לפני שהם פונים לשיטות הלקוחות מעולם הרפואה הסינית מהי בכלל ועל מה היא מבוססת. למעשה, מטפלים ברפואה סינית עוברים הכשרה ארוכה, מעמיקה ואינטנסיבית של כמה שנים לפני שהם הופכים להיות מומחים בסוג רפואה זו. חשוב להבין כי הרפואה הסינית מבוססת על התבוננות חיצונית ופנימית, חשיבה וניסיון קליני המבוססים על אלפי שנים בסין. מדובר ברפואה המושתתת על תחומים רבים, כמו פילוסופיה. לפיה, לא ניתן לבצע הפרדה בין חלקי או איברי הגוף השונים, אלא עלינו להתייחס לגוף כמשהו כולל. ברגע שמטופל מגיע למטפל סיני עם תלונה, המטרה של המטפל היא להבין כיצד הסימפטום, הכאב או התופעה משתלבים בגופו של האדם ביחד לחייו, הרגישויות שיש לו, התנועה של גופו והתפקודים הפיזיים והמנטליים שלו.

מטפלים ברפואה סינית

איך מטפלים באמצעות הרפואה הסינית?

אורי אלטר, מטפל בכיר ברפואה סינית מספר כי ”מטופלים רבים תוהים האם ניתן לטפל בבעיה ממנה הם סובלים באמצעות הרפואה הסינית“. ”למעשה, הרפואה הסינית מטפלת בכל הבעיות והתופעות הבריאותיות ומה שעלינו לשאול היא במה הרפואה הסינית נחשבת ליעילה או מזיקה פחות בהשוואה לשיטות רפואה אחרות“.
הרפואה הסינית מתחלקת לכל מיני שיטות, כמו טיפול באמצעות דיקור, טיפול באמצעות צמחי מרפא סיניים, טווינא – טיפול במגע, תזונה ועוד. ככל שהזמן עובר, אנו רואים כיצד משלבים את הרפואה הסינית בבתי החולים וקופות החולים בישראל.
הלימודים עצמם כוללים התמחות מקצועית, תיאורטית וטיפולית בשלל תחומים הלקוחים מהרפואה הסינית. יש מקומות שאפילו שולחים את התלמידים לסין, כדי ללמוד מהמקור, כחלק בלתי נפרד מההכשרה שלהם. תהליך זה נותן להם עוד כלים, ידע וכמובן ניסיון.

אם פניתם אל הרפואה הסינית בשל בעיה הקשורה אל הנפש, כדאי לשלב את הטיפול ההוליסטי יחד עם טיפול קונבנציונלי, כגון עזרתן של מרפאות בריאות הנפש, אשר יוכלו להפנות אותכם אל אנשי המקצוע הרלוונטיים – פסיכולוג, פסיכיאטר, עובדת סוציאלית וכו'. שילוב זה עשוי להיות היעיל והאופטימלי ביותר עבורכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: