חרדה ודכאון מוגדרות היום כבין המחלות הנפוצות בעולם המערבי המודרני. לחצים, חוסר שקט ודאגה מלווים רבים מאיתנו. חשוב להבין כי לא כל מי שסובל מדיכאון סובל גם מחרדה ולהיפך, אך לעתים הסימפטומים מגיעים ביחד. יחד עם זאת, חשוב להבדיל בין דאגנות נורמלית לבין חרדה ודיכאון כמחלה. אנשים הסובלים מחרדה ו/או דיכאון לרוב יחוו מחשבות קשות פולשניות חוזרות ואף עשויים במקרים מסוימים לוותר על סיטואציות חברתיות. אחד הדברים שיכולים לסייע בהקלה על המצב הם צמחי מרפא לחרדה ודכאון. ניתן ליטול צמחי מרפא בשתי דרכים עיקריות:
- תוסף תזונה או פורמולה מרוכזת
- חליטת צמחים
לכל שיטה יש את היתרונות שלה.
מהם הגורמים העיקריים לדיכאון וחרדה?
יש כמה גורמים עיקריים שיכולים להוביל לדיכאון וחרדה:
- גורמים סביבתיים- אפשר לקרוא לזה מצבים של החיים. מוות של אדם הקרוב לנו, מצבי טראומה כמו התעללות מינית, הפרעת דחק פוסט טראומטית- כל אלה יכולים להוביל להיווצרות של חרדה ברמת ההפרעה.
- גנים – יש קשר ישיר בין נטיה גנטית להתקפי חרדה ואף דיכאון. מחסור בסרטונין למשל יכול להוביל להיווצרות של המחלה.
- לחץ קבוע – יש אנשים שהם כל הזמן או רוב הזמן לחוצים. הם לחוצים שלא יספיקו לארגן את הילדים בזמן לגן או לבית הספר, לחוצים ממשימות או מהבוס שיושב עליהם בעבודה, לחוצים ממערכות יחסים, ממצבם הכלכלי והלחץ הזה משבש את המנגנון הטבעי של מערכת העצבים ומוביל בסופו של דבר לדכאון ו/או חרדה.
- שימוש בסמים/גמילה- מצב של היי כתוצאה מנטילת סמים כמו קוקאין למשל יכול לגרום לדיכאון וחרדה. גם תהליכי גמילה מתרופות ממכרות כמו ויקודין או סמים כמו הרואין יכולים להוביל לזה.
- מחסור בוויטמינים מקבוצת B – מחסור מתמשך בויטמינים מקבוצת B יכול להוביל להיווצרות של דיכאון או חרדה משום שבין התפקידים העיקריים של ויטמינים אלה הוא לשמור על איזון ותקינות מערכת העצבים.
מרפאה לרפואה טבעית – האם יש דבר כזה?
מעניין אתכם לדעת מה מציעה היום מרפאה לרפואה טבעית? כיום יש לא מעט מרפאות ובתי מרקחת המבססים את המוצרים שלהם על רכיבים טבעיים וכמובן רופאים ומומחים העוסקים ברפואה טבעית ואלטרנטיבית גם יחד. כדי להתאים את הפתרון הטוב ביותר לבעיה ממנה אתם סובלים בין אם מדובר בדיכאון, חרדה או בעיות אחרות יש לאבחן את הבעיה עצמה, להבין את המקור שלה, להגדיר את רמת החומרה שלה ורק אז למצוא טיפול טבעי מתאים.
איך ניתן לזהות חרדה ו/או דיכאון?
התסמינים העיקריים להופעה של אחד או שני המצבים הם דאגה מופרזת שאינה מוצדקת, בעיות בשינה וחוסר יכולת לישון רצוף, פחדים, מתח קבוע בשרירים, בעיות במערכת העיכול, רעד והזעה, פחד מאינטימיות, הימנעות מאנשים מסיטואציות חברתיות, סיוטים ועוד.
איך מטפלים?
לעיתים נדרש ביקור אצל פסיכיאטר או מרפאות בריאות הנפש, ולעתים הבעיה לא חמורה וניתן לפתור אותה באמצעות פתרונות טבעיים כמו צמחי מרפא לחרדה ודכאון למשל. לעתים ניתן לשלב בין שני סוגי הטיפולים. צמחים הידועים בתור מסייעים לטיפול בבעיות של דיכאון וחרדה הם ולריאן, פסיפלורה, קערורית, ג‘ינסנג קוריאני, קמומיל, מליסה, ספלילה, כורכום ועוד. חשוב לשמור על תזונה מאוזנת ונכונה, להעשיר את התפריט במזונות המכילים אומגה 3 ואומגה 6 כמו דגים, ויטמינים מקבוצת B כמו אורז מלא, ירקות ירוקים, גריסים, שיבולת שועל וקינואה, מזונות העשירים בסרטונין כמו אננס, קיווי, בננה ועגבניות, מזונות העשירים במלטונין כמו חרדל למשל ולהפחית צריכה של קפאין, אלכוהול, פחמימות פשוטות ומוצרי חלב.