אחד הנושאים שהכי מעסיקים הורים טריים הוא חום בילדים. הרי בתור הורים, מן הטבעי שנרצה שהילדים שלנו יהיו חזקים ובריאים. יחד עם זאת, חשוב להבין כי חום הוא סימפטום מאוד נפוץ הן אצל פעוטות והן אצל ילדים ולכן הוא עלול להופיע לא מעט פעמים. למעשה, מדובר בעלייה זמנית בטמפרטורה של הגוף שמגיב למצב רפואי מסוים. אסור לשכוח כי בשנים הראשונות מתחסנים נגד המון סוגים של מחלות, החום הוא חלק מתגובות של הגוף וגם עבור מחלות ווירוסים שאין להם חיסונים, ככה הגוף מגיב ומחזק את המערכת החיסונית של עצמו.
מי חשוף יותר לחום?
ילדים הנמצאים במסגרות חינוכיות כבר מגיל צעיר, חשופים לווירוסים ומחלות מסוגים שונים, לכן הסיכוי שהם יחוו אירוע חום גבוה יותר. יחד עם זאת, חשוב להכיר גם מצבים חריגים של חום ולגלות עירנות. למשל, מחלת pfapa מאופיינת באירועי חום חוזרים הנראים כמו דלקות גרון, אך מדובר במחלה אחרת לגמרי שמופיעה אצל אחוז נמוך אצל הילדים וחולפת מעצמה, אך דורשת טיפול מיוחד שאינו אנטיביוטי. שהחום חוזר על עצמו, שהוא לא חולף תוך מספר ימים ושהוא גבוה, זה כבר מצריך בירור רפואי מעמיק יותר.
האם חום בילדים הוא מחלה?
חום אינו מחלה אלא תסמין שלה. הוא חלק מהמנגנון של הגוף להגן על עצמו ממחלות, נגיפים וחיידקים. החום מסייע לגוף להחלים ותהליך הוויסות שלו נעשה באמצעות בלוטת היפותלמוס. למרות שהחום מביא לגוף תועלת, עדיין מומלץ להוריד אותו שהוא עולה מעל 38 מעלות ובעיקר שהוא מלווה בתסמינים כמו כאבים בשרירים, צמרמורות, חולשה וחוסר מנוחה. יש לזכור כי ההשפעה של תרופות להורדת חום משתנות ולכן יש לעקוב אחרי ההוראות שמופיעות על גבי האריזה.