כפרי נוער בסיכון עוזרים להציל את הנוער מעצמו

תוכן עניינים

נערים רבים נפלטים ממסגרות, מהחברה ואף מהתא המשפחתי שלהם. ברוב המקרים, הדבר קורה בצורה שהנסיבות לא השאירו להם יותר מידי ברירות. לעיתים מדובר בנערים שהידרדרו לפשע ואלימות, ולעיתים מדובר על נערים שאיבדו את הוריהם, או נזרקו מן הבתים שלהם בנסיבות מצערות שונות.
אותם נערות ונערים מוצאים בית חם בכפרי נוער בסיכון, המשמשים להם במקפצה לחיים בשילוב של גלגל הצלה. באותם כפרים, הנערות והנערים מעבירים את כל היום שלהם: החל ממסגרת לימודית בבקרים, עבודה בצהריים ואחר הצהריים. בנוסף, כמובן שזו מסגרת חברתית ולבסוף ישנה גם שינה בכפר בתנאי פנימייה.
באותם כפרי נוער ישנם אנשי מקצוע רבים. כל תפקידם של אותם בעלי מקצוע הוא לתת לאותו נוער בסיכון הזדמנות שנייה בחיים, הזדמנות לעשות משהו מועיל עם החיים שלהם כמו לרכוש השכלה, לרכוש חברים, לעבוד, להתגייס לצבא ועוד. כל זאת בעזרת מסגרות טיפוליות מתאימות, נכונות ומכילות.

כפרי נוער בסיכון

כיצד כפרי נוער בסיכון נותנים הזדמנות שנייה?

כאשר הילדים מגיעים אל כפר הנוער, מתחילה ההזדמנות השנייה שלהם. כפי שציינו קודם לכן, בדרך כלל מדובר על פנימייה בה גרים הילדים 24/7. הסיבה שרוב כפרי הנוער הם בתנאי פנימייה היא כיוון שברוב המקרים, אין לילדים לאן לחזור. גם אם יש להם בית לחזור אליו, במקרים רבים מדובר בבית הרוס. כלומר, ההורים נמצאים במעגל הפשיעה, הסמים, האלימות וכיו"ב. המטרה היא להוציא את הילדים מאותו מעגל ולתת להם הזדמנות לחיים אחרים.

בפנימייה ישנם מדריכים שרואים את הילדים ומקנים להם כלים לחיים.למעשה, אלו כלים ללמוד טוב יותר וכלים להצליח. אולם מעל כל זאת, החשוב ביותר הוא שבפעם הראשונה בחיי אותם בני נוער – מישהו רואה אותם ומאמין בהם ויכולות שלהם. מעלה חשובה זו דבר גורמת להם לרצות את השינוי ולהאמין בעצמם.

נוסף על הליווי, העזרה, ההכוונה והתמיכה – ייתכן שלעיתים כדאי לשלב עוד גישות טיפוליות עבור אותם בני נוער. למשל, אפשר להיעזר בשיטות מן הרפואה הטבעית כגון טיפול בפרחי באך; שיחות אצל פסיכולוג; ריפוי בעיסוק, וכיו"ב. כל אותם טיפולים עשוי לסייע להם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: